luni, 21 septembrie 2009

Puterea cuvintelor . . . .


Mai multe broscute se plimbau prin padure, când doua dintre ele au cazut într-o groapa adânca. Toate celelalte broscute s-au strâns în jurul gropii. Când au vazut cât de adânca era groapa, le-au spus celor doua broscute cazute în groapa ca nu mai au nici o speranta, dar acestea le-au ignorat comentariile si au început sa sara, încercând sa iasa din groapa.

Broscutele continuau sa le spuna sa nu mai sara, ca oricum totul este în zadar si soarta le este pecetluita. În cele din urma, una dintre cele doua broscute a ascultat de "sfatul" prietenelor ei si a renuntat sa mai sara. S-a abandonat pe fundul gropii si... a murit.

Cealalta broscuta a continuat sa sara din rasputeri. Suratele ei de pe marginea gropii au început din nou sa o îndemne sa renunte si sa moara împacata, dar broscuta s-a îndârjit mai tare si pâna la urma... hop! - a reusit sa iasa din groapa.

Uimite peste masura, broscutele s-au strâns în jurul ei si au întrebat-o:
- Ei, bravo! Nu ne-ai auzit? Cum de nu te-ai dat batuta?
- Oac! Oac! - topaia fericita broscuta.
- Hei, soro! Opreste-te o clipa si zi-ne si noua cum de nu te-ai dat batuta!
Într-un târziu, broscuta a înteles ce vor de la ea si le-a explicat ca ea nu prea aude bine si de-acolo, de pe fundul gropii, crezuse ca ele o încurajeaza.

Puterea cuvintelor... Limba are putere de viata si de moarte. Un cuvânt de încurajare pentru cineva cazut la pamânt îl poate ridica si îl poate ajuta sa paseasca mai departe. Dar tot cu un cuvânt îi poti aplica lovitura de gratie semenului tau doborât la pamânt. Fii atent la cuvintele tale. Este atât de usor sa rostesti cuvinte care sa taie avântul celui care le aude, mai ales daca trece printr-o perioada dificila. De ce n-ai alege sa fii astazi cel care împarte cuvinte datatoare de viata în jurul lui?

Reacții:

Un comentariu:

  1. Intr-adevar.De aceea nici nu ma intereseaza de ceea ce spun ceilalti,decat poate pe moment.Apoi imi ridic ochii de jos si merg mai departe,cu aceleasi visuri nedaramate.In ceea ce priveste cuvintele pe care eu le adresez celorlalti,am incercat din rasputeri sa-mi controlez replicile dureroase si lipsite de compasiune,tipice unui adolescent.Si incetul cu incetul,nu le ofer celorlalti decat cuvinte pline de bunatate si momente de incredere in sine.Chiar daca unii nu merita decat un scuipat in ochi,am invatat sa fiu eu mai buna,sa las de la mine,sa-mi iubesc aproapele si sa-l ajut fara sa vreau neaparat sa-mi ofere ceva in schimb,decat poate o dovada de omenie.Si am cam dat-o in SF-uri...in fine,minunata pilda!Tine-o tot asa,fa-ne momentele vietii mai putin plictisitoare. :D

    RăspundețiȘtergere

Va multumim pentru commentariu