luni, 6 decembrie 2010

Povestea lui Mos Nicolae

In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori.
Se spune ca insusi Sfintul Nicolae a ajutat trei sarmane fete din orasul sau, aducindu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Casa in care traiau cele trei surori era mai mult decit saraca. Tatal lor planuia sa-si vinda fetele, crezind ca astfel se va chivernisi. Plinsetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batrinul cu suflet negru. Sfintul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor.
De atunci si pina in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata.

La mine n-o venit Mosu Niculaie! Lasa ca nici io nu ma mai duc la el :)) !
Unguru' Bulan - Mos Nicolae pe Electrolizei
   

Reacții:

2 comentarii:

  1. un blog foarte interesant.am raspuns cu placere la sondaje.un schimb de link?te-am luat in blogrol.succes la incheiat polite de asigurare.(acelasi domeniu de activitate)

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi mult ! acum te pun si eu ...

    RăspundețiȘtergere

Va multumim pentru commentariu