marți, 28 februarie 2012

Femeile, mai restrictive pe Facebook

Femeile renunta mai usor la "prietenii" adunati in retelele de socializare. Aproximativ 70% dintre ele fac fara probleme "curatenie" printre prietenii de pe Facebook, in timp ce barbatii renunta mai greu la numele din lista.
 
Rezultatele studiului au scos in evidenta faptul ca aproape 70% dintre femeile care au participat la interviu au spus ca au renuntat la unii prieteni din lista, in timp ce 58% dintre barbati au luat astfel de decizii.
Utilizatorii Facebook sunt mult mai atenti in legatura cu accesul la informatiile personale. Aproximativ 58% aleg sa-si protejeze profilurile aplicand setarile de confidentialitate, si numai 20% au un profil complet public. Aproximativ 19% dintre utilizatorii Facebook au profilurile lor partial private.
 
Aceasta tendinta poate fi rezultatul faptului ca multi dintre utilizatorii adulti, care renunta la prieteni, la comentariile sau la tag-urile care ii au ca subiect, isi cauta un loc de munca. Iar companiile, mai mult ca niciodata, isi formeaza pe site-urile de socializare primele impresii despre viitorii angajati. 
 
Utilizatorii Facebook monitorizeaza atent si ce continut este asociat cu profilurile lor – 44% dintre acestia au sters comentarii din profilul lor, si 37% au renuntat la tag-urile din fotografii. Cercetatorii Pew cred ca aceasta preocupare pentru “curatenie” va creste pe Facebook, contrazicand generalizarea potrivit careia utilizatorii retelelor de socializare nu sunt interesati de intimitatea in mediul online.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru commentariu