joi, 12 aprilie 2012

S-a lansat candela oficială a Patriarhiei. Cum arată şi cât costăUn articol superb pe care l-am gasit in ziarul Gandul. Marile supermarketuri care pana acum vindeau candele rosii pentru crestini ortodoxi vor avea concurenta pe aceasta piata pentru ca Patriarhia Romana a lansat prima gama de candela care pe langa ca este de culoare galbena are si binecuvântarea Patriarhiei.  Sursa precizează că "acest nou model de candelă a fost conceput şi lansat ca răspuns la nevoile credincioşilor ortodocşi". Aceştia "erau nevoiţi să cumpere, din supermarket-uri sau pieţe, candele de diferite forme şi culori, improprii cultului creştin ortodox. Unele din aceste candele de pe piaţa liberă au lipite iconiţe ortodoxe, ajungând după ardere să fie aruncate şi profanate cu sau fără voie".
Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie şi are o durată de ardere de aproximativ 60 ore. Fabricată dintr-un amestec de parafină şi ulei de palmier, noua candelă are caracteristice specifice cultului creştin-ortodox, scrie Basilica.ro. Mai mult, pe eticheta candelei se află o reprezentare a machetei Catedralei Mântuirii Neamului, precum şi câteva instrucţiuni de folosire pentru siguranţă.
Noul model de candelă este disponibil la pangarele şi magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureştilor şi costă 7 lei, iar o parte din veniturile strânse din vânzarea acestor candele vor fi folosite la construirea viitorului edificiu.
"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul " :)

Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru commentariu