luni, 3 septembrie 2012

Hotel California - Eagles semnificatia ascunsa a piesei

Cand piesa Hotel California (The Eagles) a fost lansata in 1976, nimeni nu a inteles exact despre ce era vorba. Textul vorbea despre „kill the beast" (ucide fiara) si „stab it with their steely knives" (o injunghie cu cutitele lor de otel), memorabil fiind si pasajul „You can check out anytime you like, but can never leave" (poti iesi oricand doresti, dar nu poti pleca niciodata). Cuvinte care au dat apa la moara unor interpretari din cele mai terifiante.

Personajul aflat la balcon, in fotografia de pe coperta albumului Hotel California a fost identificat drept Anton LeVey, parintele asa zisei biserici satanice. S-a decretat ca intregul cantec este dedicat lui LeVey, iar acest „adevar" persista si astazi.


Membri formatiei The Eagles au explicat ca, de fapt, in tot albumul este vorba de lacomia si hedonismul din industria muzicala a anilor ’70 si de „puscaria" toxica in care se afundasera si ei: droguri, bani si femei. Iar fotografia exprima „pierderea inocentei si decadenta". The Eagles dixit! La o analiza mai atenta a fotografiei din patio-ul Hotelului California, unde se adunase toata trupa, reiese ca personajul „chel si cu un cioc dracesc" este o femeie care, pur si simplu, venise sa vada „ce este", nefiind invitata sa participe la compozitie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru commentariu