vineri, 1 ianuarie 2010

Cum sa reduci drastic memoria consumata de FireFox in XP

Firefox are destule probleme pe care programatorii de la Mozilla încearcă din răsputeri să le rezolve. Una dintre acestea este consumul de memorie . Din păcate, până în prezent nu s-a găsit niciun remediu oficial şi general valabil .Există însă o serie de trucuri prin care consumul de memorie poate fi optimizat. 
Trucul următor duce la o scădere drastică a cantităţii de memorie consumate de Firefox. Din păcate pentru cei care au trecut la Windows Vista , efectele acestuia se văd doar pe Windows XP. Pe scurt, acest truc va duce la scăderea memoriei RAM consumate prin simpla minimizare a ferestrei..
Acest truc constă în 4 paşi simpli:
  • scrii about:config în adress bar şi dai Enter
  • dai click dreapta oriunde în pagină şi selectezi New - Boolean
  • scrii config.trim_on_minimize în casuţă şi dai Enter 
  • selectezi True şi dai Enter   
Dacă ai urmat întocmai cei 4 paşi, în fereastra de comandă ar trebui să ai o nouă înregistrare, numită config.trim_on_minimize, de tip boolean, cu valoarea true. 
Efectul acestui truc îl vei putea vedea după restartarea browserului . Chiar dacă Firefox ajunge să consume câteva sute bune de mega (sau chiar mai mult ) de memorie RAM la un moment dat cand il vei minimiza ceasta va scădea brusc la doar câteva zeci, în unele cazuri chiar ajunge sub 10 MB. Depinde de numărul de tab-uri deschise şi de tipul elementelor incluse în site-urile deschise. Şi mai îmbucurător este faptul că după ce îl vei maximiza la loc, cantitatea de memorie ocupată nu va creşte imediat la loc. Va creşte puţin dar nu va ajunge în niciun caz la cantitatea de dinainte de minimizare. Acest truc reprezintă o modalitate rapidă şi eficientă de a optimiza consumul de memorie al lui Firefox, fără a restarta programul !! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru commentariu