duminică, 31 ianuarie 2010

Despre rahat

Facand o explorare rapida pe Google ca sa vad cum stam la acest capitol, am descoperit ca rahatul ocupa un loc important in viata noastra. Cautarea Romania + rahat a dus la 801.000 rezultate de cautare, in timp ce Romania + zambet, spre exemplu, a dus la mult mai putine, 688.000 rezultate.
Despre rahat mai aflam din Wikipedia ca a fost introdus in Romania in secolul XVIII, „intai prin intermediul Fanariotilor, negustorilor din Levant si Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru balciurile si targurile muntene de secol XVIII-XIX”. Nici macar la asta nu am fost originali, ceea ce este, evident, de rahat. Mai aflam ca „traditional, in Romania si in spatiul balcanic, rahatul se serveste dupa cafea, impreuna cu un pahar de apa rece. Aceasta traditie este insa din ce in ce mai rara, rahatul fiind astazi servit de unul singur [...]
Tara de rahat este compusa din lucruri de rahat, iar ca sa iti faci tara de rahat ai cel putin doua solutii: sa te uiti doar la lucrurile de rahat, ignorand restul sau sa faci lucruri de rahat. Arta vietii in tara de rahat are mai multi pasi:
a. Perioada de ingurgitare – cand ii auzi pe ceilalti vorbind de … politicieni de rahat, fotbalisti de rahat, blocuri de rahat, troleibuze de rahat, oameni de rahat, intotdeauna prin comparatie cu restul lumii care nu e de rahat. Si apoi afli ca tu esti de rahat, pentru ca esti inconjurat de lucruri de rahat si de oameni pe care ii faci si care te fac la randul lor sa te simti de rahat.
b. Perioada de digerare … cand observi cu precadere aceste lucruri. Spre exemplu, daca e o zi foarte frumoasa afara iti vei spune „ce frumoasa este aceasta zi, in ciuda faptului ca traim intr-o tara de rahat”. Toate lucrurile care nu sunt de rahat trebuie ignorate, pentru ca sunt lucruri de rahat in jur care merita cu adevarat atentie, precum: blocuri de rahat, scoli de rahat, magazine de rahat, oameni de rahat sau rahat de caine pe trotuar. Ele trebuie contemplate si etichetate ca fiind astfel din cauza ca sunt romanesti.
c. Perioada de improscare … atunci cand toata atitudinea ta devine de rahat si te metabolizezi intr-un guru pentru ceilalti in arta vederii rahatului si a improscarii cu rahat. Devii un adevarat propovaduitor. Spre exemplu, daca te duci in alta tara, ii faci pe ceilalti sa te vada ca un om de rahat venind dintr-o tara de rahat. La inceput ei nu vor vedea asta, dar daca insisti, atunci lucrurile vor fi in scurta vreme remediate. Cu atat mai mult misiunea ta e mai importanta daca esti politician sau om de presa.
Orice lucru pe care il vezi trebuie sa iti aminteasca de rahat si de faptul ca acest rahat este romanesc si desigur, asta iti scuza orice si te face mai bun decat toti.
Nu vom consuma tot acest subiect de rahat acum pentru ca fara el avem destul de putine subiecte de discutat noi romanii si a vorbi de tara noastra de rahat este un bun prilej de a fi impreuna si a ne simti de rahat. Asta in ciuda tendintelor moderne de a servi rahatul de unul singur.
Pana data viitoare va las cu urarea calduroasa „asta numai la noi se poate intampla”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru commentariu